Podpora a propagácia hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov

18.11.2005 Celý región

Kežmarský policajný vyšetrovateľ včera 17.11.2005 vzniesol obvinenie pre trestný čin výtržníctva a porušovania domovej slobody ako aj pre trestný čin podpory...
Kežmarský policajný vyšetrovateľ včera 17.11.2005 vzniesol obvinenie pre trestný čin výtržníctva a porušovania domovej slobody ako aj pre trestný čin podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potláčanmiu práv a slobôd občanov formou spolupáchateľstva štyrom mladistvým z Kežmarku.

Všetci štyria v stredu 16.11.2005 okolo 18.30 hod. v uličke prepájajúcej Hlavné námestie a Kostolné námestie v Kežmarku maskovaní kuklami a bejzbalovými palicami v rukách začali prenasledovať maloleté 13-ročné rómske dievča a jej dvoch mladistvých bratov. Mládencom sa podarilo ujsť a dievča dobehli na Kostolnom námestí, chytili ju za vlasy, striekli jej do očí dráždivý plyn a kopli ju do pravého lýtka.
Večer 16.11.2005 okolo 19-tej hodiny traja z nich bez oprávnenia vošli do dvora jedného z rómskych rodinných domov na Hlavnom námestí, kde spoločne jednej rodine rozbili 3 okná a druhej 2 okná. Tým spôsobili majiteľom škodu vo výške 1000, - Sk.
Všetci štyria mladiství Kežmarčania najmenej v tomto mesiaci chodili po rôznych miestach v Kežmarku maskovaní kuklami, s bejzbalovými palicami, boxermi a slzným plynom kde vyhľadávali náhodných idúcich rómskych občanov , ktorých sa snažili provokovať a následne zbiť.
Všetkých štyroch obvinených vyšetrovateľ umiestnil v cele policajného zaistenia a spracoval návrh na ich vzatie do väzby.
 

Vyberte región

mark